இளமையாகத் தோன்ற ஆசையா?

Saturday, September 18, 2010

முடிகொட்டாமல் இருக்கவும், பொடுகில் இருந்து தலையைப் பாதுகாக்கவும்:-

புளித்த தயிரில் மருதாணி இலை, செம்பருத்திப்பூ மூன்றையுமே அரைத்து கலக்கி தலையில் பூசி 2 மணி நேரம் ஊற வைக்க வேண்டும். அதன் பிறகு சிகைக்காய் தூள் போட்டு குளிர்ந்த நீரில் குளித்து வந்தால் முடி கொட்டாது. பொடுகும் வராது. கூந்தல் பட்டுப்போல் காட்சியளிக்கும்.


கண்ணில் கருவளையம் மறைய..


சில பெண்களுக்கு கண்களைச் சுற்றிகருப்பு வளையம் இருக்கும். இதை நீக்க வெள்ளரி, உருளைக் கிழங்கு இரண்டையும் நன்றாக அரைத்து எடுத்துக் கொள்ள வேண்டும். பிறகு துணியை பன்னீரில் நனைத்து கண்ணின் மீது வைத்து படுத்து தூங்க வேண்டும். இவ்வாறு 5 நாட்கள் செய்தாலே போதுமானது கருவளையம் இருந்த இடம் தெரியாமல் போய்விடும்.

முகத்தை பாதுகாக்கும் முறை:-

ஒவ்வொருவருக்கும் 2 வகையான சருமம் உள்ளது. ஒன்று உலர்ந்த சருமம். எல்லா வகையான சருமத்தையும் இந்த கோடை வெயிலில் இருந்து பாதுகாக்க வேண்டும். உலர்ந்த சருமத்திற்கு கேரட்டை நன்றாக அரைத்து ஒரு ஸ்பூன் தேன் கலந்து 20 நிமிடம் உடலில் பூசி பின் குளிர்ந்த நீரில் கழுவி விட வேண்டும். இதே போல் எண்ணை வழியும் சருமத்திற்கு மருந்து கடைகளில் இருந்து மூலிகை கலந்த பவுடரை வாங்கி பூசிக் கொள்ளலாம். இதன் மூலம் முகம் புத்தொளிபெறும்.


உதடு உலர்ந்து விட்டதா? 


உதட்டில் வெடிப்பு ஏற்பட்டு சிலருக்கு இரத்தம் கசியும். உதடு கறுத்து விடும் இதற்கு காரணம் உடலில் உஷ்ணம் இருப்பதுதான். இதைப் போக்க வெந்தயத்தை 1 ஸ்பூன் இரவில் ஊறவைத்து காலை எழுந்ததும் ஒரு டம்ளர் மோரில் அந்த வெந்தயத்தை போட்டு குடித்து விடவேண்டும். இரவில் வெண்ணையை சிறிதளவும் உதட்டில் தடவவும். சிறு உருண்டையை விழுங்கிவிடவும். இப்படிச் செய்து வந்தால் உதடு பழைய பொலிவுக்கு வந்து விடும்.

கழுத்தில் உள்ள கருவளையம் மறைய:-

சிலருக்கு நகைகள் அணிவதால் கழுத்தில் கருவளையம் ஏற்படலாம். இதைப் போக்க. கோதுமை மாவில் வெண்ணையைக் கலந்து கழுத்தைச் சுற்றி பூசவும் 20 நிமிடங்கள் கழித்துக் குளிக்கவும். இப்படி தினசரி செய்து வந்தால் கழுத்தில் உள்ள கருவளையம் அகன்றுவிடும்.

இடுப்பில் காய்ப்புத் தழும்பு அகல:- 


இடுப்பில் இறுக்கமான ஆடை அணிந்து வருவதால் சிலருக்கு இடுப்பைச் சுற்றி கருப்புத்தழும்பு ஏற்பட்டு விடும். இதைப்போக்க இரவில் இறுக்கமான ஆடையைத் தவிர்த்து லூசான ஆடையை அணிந்து கொள்ள வேண்டும். தேங்காய் எண்ணையை இடுப்பைச் சுற்றி தேய்த்து சிறிது மசாஜ் செய்து வந்தால் போதும். மெதுவாக கறுப்புத் தழும்பு மறைந்து விடும்.

காது அழகை பராமரிப்பது எப்படி?

பெண்களின் அழகை ஜொலிக்க வைப்பதில் காதுகளுக்கும் பங்கு உண்டு. ஆனால் நம்மில் பலர் முகத்தைத்தான் அடிக்கடி கழுவி பராமரிக்கிறோமே தவிர காதுகளை கண்டு கொள்வதே கிடையாது. இதனால் முகம் பளபளப்பாக இருந்தாலும்... காதுகள் இரண்டும் முக அழகுக்கு வேட்டு வைத்து விடும். காதுகள் அழுக்கடைந்து பார்ப்பதற்கு அகோரமாக காட்சி அளிக்கும்.

ஆகவே பெண்மணிகளே காதை மிளிர வைப்பது எப்படி? என்பது பற்றிய யோசனையைகேளுங்க.

உங்களது காது மடல்கள் மீது பேபிலோஷன் தடவவும், 15 நிமிடம் கழித்து காதுகளை அழுத்தமாக துடைக்கவும். இப்படி தொடர்ந்து செய்து வந்தால் நாளடைவில் கறுப்பு வளையம் மாயமாகிவிடும். முகத்திற்கு பூசும் பேஸ்- பேக்குகளை காதுகளிலும் பூசலாம். இப்படிச் செய்தால் காது மட்டும் கறுப்பாக தெரியாது.

சிறிது சூடாக்கப்பட்ட நல்ல எண்ணையினால் கழுத்துப் பகுதியில் மசாஜ் செய்தால் கழுத்தும் பளபளவென பளிச்சிடும். 
:-இந்த குறிப்புகள் உங்களுக்கு நல்ல பலனைத்தரும்   என்று நினைக்கிறன்  உங்கள்  கருத்துகளை அனுபவும்  நன்றி -:   

How To Cook A Chicken Curry In Ten Minutes Recipe


How To Cook A Chicken Curry In Ten Minutes : Indian Chef and Cookery Book author Manju Malhi shows VideoJug users a quick and easy chicken curry which is perfect when you're in a hurry. Experience our Chicken Curry in Ten Minutes recipe, and make a quick and tasty dish for all to enjoy.





chicken curry which is perfect when you're in a hurry. Experience our Chicken Curry in Ten Minutes recipe, and make a quick and tasty dish for all to enjoy.



Step 1: You will need

  • 45 ml olive oil
  • 1 medium onion
  • 400 g chicken fillet
  • 2 cloves of garlic
  • 1 green chilli
  • ¼ tsp salt
  • ¼ tsp turmeric
  • ½ tsp ground cumin
  • ¼ tsp ground coriander
  • 1 tsp tomato purée
  • ¼ tsp garam masala or 1 tsp curry paste
  • 30 ml double cream
  • 1 Teaspoon
  • 1 Tablespoon
  • 1 Chopping board for meat
  • 1 Chopping board for vegetables
  • 1 Sharp knife
  • 1 Non-stick frying pan
  • some Plates to hold the ingredients
  • 1 Wooden spoon






  1. Step 2: Prepare

    Finely chop a medium sized onion


    Remember- when preparing ingredients, the smaller you chop things, the faster they cook. Chop your ingredients really small, so they'll be ready in no time.



    Crush 2 cloves of garlic with the side of a knife. Now peel away the skin, and finely chop.


    Finely chop a green chilli. Unless you want an incredibly hot curry, use the knife to take out as many seeds as you can. Chilli juices can burn your skin so when you've finished, wash your hands.


    Take the chicken on a fresh chopping board. Chop into small bite-size pieces. Wash your hands after chopping the meat.





  2. Step 3: Fry the onion

    Heat a frying pan over a medium heat. Add 3 tablespoons of vegetable oil. Then add the chopped onion, and fry for 1 minute.



  3. Step 4: Add chicken

     

    Put the chicken in, and continue to fry for 5 to 6 minutes. The chicken will start to cook, and turn entirely white on the outside.



  4. Step 5: Add garlic and chilli

     

     

    Put the garlic and chilli into the pan, and stir. Carry on frying gently over a medium heat, until everything is golden brown, which will take 2 to 3 minutes. Keep stirring.



  5. Step 6: Add spices

     

    Put 1/4 teaspoon of salt, 1/4 teaspoon of turmeric, 1/2 teaspoon of ground cumin and 1/4 teaspoon of ground coriander in the pan. Stir well.


  6. Step 7: Add more flavour

     

    Add 1 teaspoon of tomato purée, and 1/4 teaspoon of garam masala or curry paste. Here we're using freshly made garam masala.

    Stir, and fold 2 generous tablespoons of double cream into the mixture.


  7. Step 8: Check the chicken

     

    If you're worried about whether the chicken is cooked, take a large piece from the pan, and cut it in half. It should break easily, and be white all the way through, with no trace of pink. It should also be piping hot throughout.
     



  8. Step 9: Serve

     

    Serve hot with freshly cooked basmati rice, or naan bread.

    Enjoy!

Sweet Potato Paratha - The Non-Stuffed Kind !!

Thursday, September 16, 2010







Sweet Potato Paratha

2 sweet potatoes, boiled
1.5 cups wheat flour (regular chapati atta)
1/2 tsp turmeric powder
1/2 tsp chili powder, adjust to taste
a generous pinch of asafoetida/hing
salt to taste
5-6 mint leaves finely chopped


2 tbsp yogurt/dahi
1 tbsp oil
a few tbsp water to knead the dough
a few tbsp oil to cook the paratha


1. Peel the boiled sweet potatoes.


2. Mix wheat flour, spices, yogurt, oil and mashed sweet potatoes. Mix well to incorporate the spices in to the flour.


3. Add water as required to knead a soft and smooth dough. Keep aside for an hour for the flavors to develop. If pressed for time can make them immediately as well.


4. Heat a griddle/tava. Roll into medium sized parathas and cook like a regular paratha, spreading a few drops of oil on both the sides while cooking them.


5. Keep covered in a box lined with paper napkins. Enjoy these soft and delicious parathas. They are very easy to roll and stay very soft for a long time. Can be served with chutney & pickle of your choice and some yogurt on the side :) They make a wonderful accompaniment to Tea!!!!

Enjoy!!!

Red Lentil Soup with Fried Onion, Lime, Mint and Cilantro Dressing




Red Lentil Soup has a lot many variations worldwide! One of the wonderful ways to dress up a bowl of hearty lentil soup is by adding crunchy fried onions mixed with lime juice and lots of chopped cilantro and mint, it makes for a burst of flavors!!! This one is an adaptation from the middle eastern way of cooking.
I use my trusted pressure cooker to finish off the job in a few minutes........ I mean, I like to think I've a life....lol! You sure can simmer it in a sauce pan!



Red Lentil Soup with Fried Onion, Lime, Mint and Cilantro Dressing....
.
1 cup Red Lentils/Masoor Dal
1 onion, chopped
1 carrot, finely chopped
2 tbsp celery, chopped (optional)
1 tomato chopped OR 1 tbsp tomato paste
2 cloves garlic, minced
1/4 tsp ginger, minced
1 tbsp oil/butter
1 tsp cumin powder
1tbsp coriander/dhania powder
salt & pepper to taste
.
Garnish:
4 tbsp fried onions
4 tbsp finely chopped coriander/cilantro leaves
2 tsp mint leaves, chiffonade
4 tbsp lime juice, use as per taste
.
1. Wash the lentils well and soak in water till you chop the vegetables and get the other ingredients ready.
.
2. Chop onion, carrot and celery. The mix of these three together is a base for almost all kinds of soups and is also known as 'the trinity' or 'Mirepoix' in French cooking! Don't ya love those fancy terms ;)
.
3. Heat oil, add the mirepoix and saute on medium till they soften. Take care not to brown the onions, that changes the taste of the soup.
.
4. Add ginger and garlic, saute 30 seconds. Add chopped tomato/paste.
.
5. Add drained lentils, spices and about 5/6 cups of water. Cook till done. It takes just one whistle in my pressure cooker, about 40 minutes in a saucepan. Add salt an pepper to taste.
.
6. Some people like to blend the soup, at this point, I don't. I like this soup a little on the runny side which helps take on the dressing flavors better, in my opinion. Do as you please :)
.
7. Now comes the incredible dressing part, which in itself is yummmmm :) Mix 1tbsp fried onions, 1 tbsp chopped cilantro, 1/2 tsp mint chiffonade and 1 tbsp lime juice, garnish over the soup and serve immediately.
.
8. The crispy onions and the tartness from the lime juice make for one amazing tasty soup! I won't recommend this soup without these two!
Definitely one of my favorite soups, serve with any bread you like for a delicious meal this winter or any season for that matter!!
.
Variations:
You can add greens like spinach, kale etc when the soup is cooked and simmer till the greens wilt for an extra healthy serving :)
You can always omit the mint if you don't have access to it.
.
Enjoy..........

Tindora tomato stir fry

Wednesday, September 15, 2010


Ingredients:
Tindora – 1 pound
Medium tomato- 1 number
Salt to taste
Red chilli powder to taste
Turmeric powder
Oil  -2 tbsp


Method:
Cut the tindora longitudinally into thin strips and  chop the tomatoes in a similar fashion. Cook the tindora in little water with salt and turmeric powder in a pressure cooker till you hear the first whistle. Drain if any excess water. (I have seen my friends, generally  frying the tindora and allow it to cook for a long time. I personally feel this takes time and makes the curry very dry.)  Now, add the fresh tomato strips and chilli powder to the drained tindora and mix in a big bowl.

Heat oil in a big pan .When the oil is steaming hot, throw in the veggies and simmer the heat. Stir often and continue to cook till all the oil start oozing out.

Relish the stir fry with sambhar rice or simply mix with plain rice and enjoy.


Poondu satham / Garlic rice

This is a simple recipe but a very helpful postnatal diet. I had made this several times and found this as  the easiest, yet a tasty way to include garlic in my postnatal diet.  I found this recipe  in a supplement of a tamil magazine.





Ingredients:
Cooked rice – 2 cups
Small onion- 1/2 cup
Garlic pods – 1 cup
Ginger- 1/4 inch piece
Roasted and ground black pepper- 1/2  tsp
Raosted and ground cumin seeds- 1 tsp


Method:
An important thing in  making any mixed rice variety is that the rice has to be cooked well but  must be separate grains. Normally this can be achieved by  roasting the raw rice in little ghee before cooking or adding a little sesame oil while it is cooking. Once the rice is cooked, cool it well  in a wide pan/ plate.
Cut the onions, garlic and ginger into fine pieces. Heat oil or ghee in a wide skillet, add mustard seeds, cumin seeds , dried  chillies (3-4 numbers)  and curry leaves. Add the onion, garlic and ginger pieces and  fry them on low heat.Add pepper powder and cumin powder. Add salt to taste and mix the rice , turning off the heat.





Chicken Kurma

Tuesday, September 14, 2010


Ingredients:-
Chicken- 1.25 lb
Onion-1(Medium sized, roughly chopped)
Finely chopped onion- 1 Tsp
Garlic-7 to 8 flakes
Tomato - 1,
Coconut-3 Tbsp
Cinnamon stick -1(of 1")
Saunf(fennel seeds)-1/2 tsp
Clove-2
Turmeric powder-1/4 tsp
Chillipowder-2tsp,
Dhaniya powder-1 tsp(Optional)
Oil - 2tbsp
Salt - to taste

Method:-

Fry the onion and the garlic in 1 tbsp of oil & Allow it to cool

Grind all the ingredients except the chicken along with the fried onions and garlic to a smooth paste..

Heat the remaining 1tbsp of oil in a kadai . Add a pinch of saunf and a tsp of finely chopped onions.

To this add the cleaned and cut chicken and fry for few minutes till the chicken turns white.

Then add the grounded masala along with required amount of water and salt, allow it to thicken.
Finally garnish it with the curry leaves

The same method can be used to prepare Potato Kurma ..

Dal Makhani

This has been my all time favourite.
 


Ingredients:

Black Urad dal whole 100 gms.
Rajmah 25 gms.
Cumin seeds 1 tsp.
Chopped garlic 1 tbsp.
Chopped ginger 1 tbsp.
Garam masala powder 1 tsp.
Fresh cream ½ cup
Red chili powder 1 tbsp.
Butter 50 gms.
Chopped tomato ½ cup
Chopped onion 1 cup
Salt As per taste
Oil 1 tbsp.




Method:-

1. Wash and soak black urad whole and rajmah overnight in water.

2. Pressure Cook the soaked dal and rajmah in 5 cups of water with salt, red chili powder and chopped ginger for about 5 whistles.

3. Heat oil and butter in a thick bottomed pan. Add cumin seeds, allow it to crackle. Then add chopped onions and cook till golden brown in color.

4. Add chopped ginger, garlic and chopped tomatoes. Sauté till tomatoes are well mashed andoil starts to leave the masala. Add boiled dal and rajma to this.

5. Add Garam Masala Powder and simmer at very slow flame for 15 minutes. ( Slower it is cooked better the taste and the consistency of the dal).

6. Add fresh cream and let it simmer for 5 minutes.

7. Garnish it with cilantro leaves .



hi guys if you like this give ur comments thanks.!

Chicken Chettinad

Monday, September 13, 2010




Ingredients:-




Chicken - 1 lbs
Curry Leaves - about 8
Onions(medium Sized) - 2 (Finely chopped)
Large Tomatoes -2 (Finely chopped)
Oil - 2Tbsp
Water - 2 cups
Salt to taste
Coriander Leaves - finely chopped for garnishing

For the Paste

Shallots (small onions)- 10
Black pepper corns - 1/2 tsp
Poppy seeds - 2tsp
Whole red chillies - 8( I have used the mild one that gives color to the
dish)
Grated coconut - 6 Tbsp
Coriander Seeds, Cumin and Fennel seeds - 1 Tsp
Cinnamon - 1" (broken)
Clove - 1
Ginger and Garlic - 2 Tsp(finely chopped)

Method:-

1) Roast all the Ingredients for the paste in a little oil except ginger and garlic. Allow them to cool and make a paste along with ginger and garlic.

2) Heat oil in a kadai and fry the chopped onions till golden brown.

3) Add Curry Leaves and the Ground paste and fry till the paste turns slightly brown.

4) Add Chopped Tomatoes and fry till the oil leaves the sides

5) Now add the chicken pieces and fry for sometime.

6) Add Salt and Water and Mix well.

7) Cover and cook till the chicken is tender

8) Garnish it with Coriander Leaves

This dish goes very well with rice or chapatti


முகம் பளபளப்பாக....

டோன‌ர்(Toner )
வெள்ளரிக்காய் ஜூஸ் 2டீஸ்பூன்
தேன் 1 டீஸ்பூன்
இரண்டையும் நன்றாக மிக்ஸ் செய்து முகத்தில் தடவி 15நிமிடம் ஊறவைத்து கழுவவும்.இப்படி வாரம் இரண்டு முறை செய்து வந்தால் முகத்தில் இருக்கும் போர்ஸ்(pores  எல்லாம் போய் முகம் நல்ல மெதுவாக (soft) இருக்கும்




ஸ்கரப்
ஒட்ஸ்( oats)2 டீஸ்பூன்
தேன் 2 டீஸ்பூன்
பாதாம் பவுடர் 1 டிஸ்பூன்
தயிர் 2 டிஸ்பூன்
நான்கையும் நன்றாக மிக்ஸ் செய்து முகத்தில் தடவி 10 நிமடத்திற்கு சர்குலர் மோஷனில் தேய்க்கவும் .பிறகு 10 நிமிடம் ஊறவைத்து கழுவவும்.இப்படி இரண்டு வாரம் ஒரு முறை செய்து வந்தால் முகத்தில் இருக்கும் தேவை இல்லாத டெட் ஸ்கின்  எல்லாம் போய் முகம் பளபளப்பாக இருக்கும்.



ப்ளீச் (Bleach)
தேன் 2டீஸ்பூன்
லெமன் ஜூஸ் 2டீஸ்பூன்
இரண்டையும் நன்றாக மிக்ஸ் செய்து முகத்தில் தடவி 15 நிமிடம் ஊறவைத்து கழுவவும்.இப்படி 2 வாரம் ஒரு முறை செய்து வந்தால் முகத்தில் இருக்கும் தேவை இல்லாத தழும்புகள் எல்லாம் போய் முகம் சிவந்து தெரியும் .

க்லன்சர் (cleanser)
1/4 cup தேன்
சோப் (liquid soap) 1 டீஸ்பூன்
கிளசரீன் (glycerin) 1 டீஸ்பூன்
மூன்றையும் நன்றாக மிக்ஸ் செய்து முகத்தில் தடவி 15 நிமிடம் ஊறவைத்து கழுவவும்.இப்படி 2 வாரம் ஒரு முறை செய்து வந்தால் முகத்தில் இருக்கும் தேவை இல்லாத கரும் புள்ளிகள், முகப்பரு எல்லாம் போய் முகம் பளபளப்பாக இருக்கும் . 

இது எல்லோருக்கும்  நல்ல பயன் உள்ளதாக அமையும் நண்பர்களே .. 
இந்த குறிப்பு பிடித்து இருந்தால் உங்கள்  கருத்துகளை அனுபவும் நன்றி. 
Free counters!
Protected by Copyscape Online Plagiarism Detector
 
INKU VARUKAITHANTHA ANAIVARUKUM EN MANAMARNTHA _/\_NANRI_/\_ MENDUM VARUKA..  இங்கு வருகைதந்த அனைவர்க்கும் என் மனமார்ந்த _/\_ நன்றி_/\_ மீண்டும் வருக..